sam-sack

Den 30. april er det tid til, at NFL skal vælge spillere fra college i dette års draft. Det er en god anledning til at kigge på året, der gik i NFL samt se tilbage på, hvordan det gik med en af 2014s største sportshistorier i USA.

Der er noget helt galt med NFL’s værdier. I løbet af det sidste år har særligt tre historier, der ikke foregik på banen, fået folk til at diskutere ligaen. Alle tre historier har været negative for NFL. De to af dem er helt åbenlyst usympatiske, den sidste er måske lidt mere speget.

Running back Ray Rice tæskede sin forlovede for rullende overvågningskamera. NFL håbede, hele optagelsen ikke slap ud og lod ham derfor slippe let. Allerede på det tidspunkt var der utilfredshed med ligaens håndtering. Da hele båndet selvfølgelig slap ud, fik NFL travlt med skadeshåndtering.

Superstjernen Adrian Peterson, en anden running back, vedkendte sig at have afstraffet sin fireårige søn med en gren, så denne skulle på hospitalet. Her taler vi altså om fysisk vold udøvet mod et barn af en superatlet. Reaktionerne fra hans hold og NFL har været vage.

Den tredje store historie, som egentlig tager sin begyndelse før de to andre, omhandler defensive end Michael Sam og hans draft. Med Sam havde NFL en sjælden mulighed for at skifte gear og vælge at gøre tingene anderledes. De havde mulighed for at vise publikum, at de følger med tiden, for Sam er erklæret homoseksuel, og havde udsigt til at blive den første af sin slags, der kom i NFL.

I stedet er de to øverste clearet til at spille i NFL igen, mens det ser mere sløjt ud for den nederste.

Historien om Michael Sam

The NFL Draft er det arrangement, hvor de 32 NFL-hold vælger spillere fra college til at komme og spille football for de professionelle NFL-hold. Der er 32 valg i hver runde (et for hvert hold), og det foregår som i skolegården ved, at man på skift tager de spillere, man helst vil have. 2015-udgaven starter 30. april og markerer således enden på et tumultfyldt år. Spørgsmålet er, om endnu et venter.

Michael Sam har papirerne og trofæerne i orden: Han blev Defensive Player of the Year (DPOY) i sit holds konference, SEC, i 2013. SEC er almindeligt kendt for at være den hårdeste konference hvad angår forsvar. Han blev kåret som “unanimous All-American,” hvilket vil sige, at flere forskellige organisationer ville vælge ham på hans position på et drømmehold udvalgt af alle college-spillere – og der var i 2013 124 hold i den bedste række alene. Og så var han en nøglespiller i en suveræn 2013-sæson for sit hold, Missouri Tigers.
Her er Sams highlights fra college.

Michael Sam var spået til at blive valgt et sted mellem tredje og femte runde. Det var han indtil, at han sprang ud 9. februar 2014. På det tidspunkt havde hans medspillere vidst, han var homoseksuel siden efteråret. Det havde ikke distraheret dem. De havde tillige holdt det hemmeligt uden at være blevet bedt om det. Da 2013-holdet blev fejret på University of Missouris campus, havde Westboro Baptist Church – den hadske frikirke, der protesterer med “God hates fags”-skilte – varslet, de ville komme. Så arrangerede de studerende en menneskekæde under titlen #StandWithSam. De ville simpelthen fysisk blokere et eventuelt fremmøde af Westboro Baptist Church. Kirken dukkede dog aldrig op, men støtten til Sam var overvældende; de studerende tøvede ikke med at omfavne en homoseksuel spiller.sam

I den såkaldte NFL Combine, som er en træningslejr besøgt af NFL-holdene, hvor håbefulde spillere får lov at vise, hvad de kan i forskellige øvelser, var Sams præstationer skuffende. Og så begyndte det at lyde, han ville blive taget senere end hidtil spået, hvis han ville blive taget overhovedet. Denne træningslejr blev afholdt blot et par uger efter, Sam sprang ud.

Men Sam blev draftet – som nummer 249 af 256. Syv spillere blev valgt efter Michael Sam og 248 blev valgt før. Selvom det var et ekstremt sent valg, så blev han draftet, og det fik Det hvide hus til at udsende nedenstående udtalelse. Også Præsidenten var altså på Sams side.

The President congratulates Michael Sam, the Rams and the NFL for taking an important step forward today in our Nation’s journey.

Se Sam, da han bliver ringet op med et tilbud om at spille i NFL. Den følelsesladede reaktion blev et viralt hit.

St.Louis Rams draftede ham med deres tiende valg, og i en såkaldt preseason-kamp som St. Louis Ram tacklede Michael Sam 2012′s bedste college-spiller (vinderen af Heisman-trofæet), Johnny Manziel, hele to gange. Det betød, han var i top 5 over defensive ends i NFL’s træningskampe i 2014. Efter at have trænet med holdet, mente St. Louis Rams dog ikke, han var god nok. Så tog han en tur til Texas, hvor Dallas Cowboys lod ham prøve at avancere fra deres ”practice squad.” Det kom ikke til at ske, og han kom aldrig til at spille i NFL i 2014.

Måske er han bare ikke god nok

Historierne om Ray Rice og Adrian Peterson var store forpassede muligheder for at vise, NFL vil tage ansvar og sætte forbilleder og ikke forbrydere på banen. Michael Sams historie ligner på overfladen endnu en forpasset chance for at opdatere ligaens blakkede ry; med en erklæret homoseksuel spiller ville NFL vise, at de som de studerende og landets Præsident følger med tiden. Men var Sam bare ikke god nok, eller står det virkelig så skidt til med NFL?

Siden 2003 er kun en enkelt anden SEC DPOY blevet valgt lavere end anden runde. Det var Chad Lavalais, der røg som nummer 142. 40 DPOY’s (fra forskellige konferencer) siden 2003 røg i første eller anden runde. 11 er røget et sted mellem tredje og sjette. Sam er den eneste, der først er draftet i syvende runde. Tre blev slet ikke draftet. En af disse havde kræft og sad ude et år. (Kilde)

Alle siden 2006 blev aktive spillere i NFL – undtagen Michael Sam. Så lad os kigge lidt på, om det er Sam, der er historisk dårlig, eller NFL der er homofobisk:

Jeg har kigget på de sidste par håndfulde drafts (mine data følger bagefter, hvis du skulle være interesseret), og der er en graverende diskrepans mellem de to kategorier “SEC Defensive Players of the Year siden 2004, der ikke hedder Michael Sam” og “SEC Defensive Players of the Year siden 2004, der hedder Michael Sam.”

 • SEC Defensive Players of the Year siden 2004, der ikke hedder Michael Sam, blev i snit valgt som nummer 16,8
  Michael Sam blev valgt som nummer 249
 • SEC Defensive Players of the Year siden 2004, der ikke hedder Michael Sam, blev i snit valgt som nummer 2,9 på deres position
  Michael Sam blev valgt som nummer 22 (af 22) på sin position
 • SEC Defensive Players of the Year siden 2004, der ikke hedder Michael Sam, er ALLE på et NFL-hold  (bortset fra 2004’s David Pollack, der gik på pension i 2007 pga. en rygskade)
  Michael Sam er IKKE på et NFL-hold
 • I de sidste ti drafts er den først valgte defensive end fra SEC gået som nummer 33,2
  Michael Sam, der altså blev kåret som den bedste DE i SEC i 2013, gik som nummer 249
 • Der er i snit blevet valgt 4,2 defensive ends i første runde (blandt de første 32 spillere)
  Michael Sam blev valgt i syvende runde som nummer 249

(Alle data følger nedenfor)

Nu er NFL sikkert hverken værre eller bedre end de andre store herreligaer i USA; NBA, MLB og NHL (henholdsvis basketball, baseball og ishockey) har til sammen lige nøjagtig ingen erklæret homoseksuelle spillere.

Efter Sam var blevet draftet, sagde hans tidligere træner hos Missouri Tigers, Gary Pinkel:

It’s amazing how sport can have an influence on society and, hopefully, three or four or five years from now that there’s not going to be any discussion about this.

Det lader til, vi skal have diskussionen lidt endnu, for det er netop blevet afgjort, at Sam med al sandsynlighed heller ikke ser indersiden af et NFL-stadion i 2015. Det officielle argument er, at særligt hans tid på standarddistancen 40 yards løb for nyligt var uimponerende. Det eneste andet mulige argument er, at han er homoseksuel, og det er selvfølgelig op til øjnene der ser. Men det er i hvert fald et faktum, at der ikke er en eneste erklæret homoseksuel spiller i dette års draft. Til gengæld er det sandsynlige førstevalg, quarterback Jameis Winston, tidligere tiltalt for seksuelle overgreb og tyveri. Så efter alt at dømme har vi flere af disse triste historier i vente.

Følg SBNations story stream om Sam her og læs særligt Outsports‘ artikler i listen.

Jeg har fulgt football i ti år. Siden 2009 har fokus været på college-delen mere end på NFL. Jeg har udgivet et 34-siders optaktsmagasin om college football, været skribent for Danmarks største football site, Gul Klud, og bidrager med college football spiltips til Tipsbladet. Alle mine skriverier er tilgængelige her på siden.

_______________________________________________

Mine data

(Med forbehold for tastefejl. Data indsamlet tidligere på året. Spillere kan være blevet cuttet siden da)

Lad os se lidt på empirien. Nedenfor er en række tidligere SEC DPOY’s og hvad de laver i dag

2013
Co-champion med Michael Sam C.J. Mosley
Drafted i første runde. Nummer 17 overall
Spiller for Baltimore Ravens
Der blev taget 31 linebackers, Mosley var den fjerde

2012
Co-champion Jadeveon Clowney
Drafted i første runde. Nummer 1 overall
Spiller for Houston Texans
Der blev taget 22 defensive ends, Clowney var den første

Co-champion Jarvis Jones
Drafted i første runde. Nummer 17 overall
Spiller for Pittsburgh Steelers
Der blev taget 26 linebackers, Jones var den første

2011
Co-champion Morris Claiborne
Drafted i første runde. Nummer 6 overall
Spiller for Dallas Cowboys
Der blev taget 31 cornerbacks, og Claiborne var den første

Co-champion Tyrann Mathieu
Drafted i tredje runde. Nummer 69 overall (her var en spiller med store disciplinproblemer)
Spiller for Arizona Cardinals
Der blev taget 29 cornerbacks, og Mathieu var den tolvte

2010
Nick Fairley
Drafted i første runde. Nummer 13 overall
Spiller for Detroit Lions
Der blev taget 17 defensive tackles, og Fairley var den første

2009
Rolando McClain
Drafted i første runde. Nummer 8 overall
Er hos Dallas Cowboys, men pt. ikke aktiv
Der blev taget 29 linebackers, og McClain var den første

2008
Eric Berry
Drafted i første runde. Nummer 5 overall
Er hos Kansas City Chiefs, men pt. ikke aktiv
Der blev taget 19 safeties, og Berry var den første

2007
Glenn Dorsey
Drafted i første runde. Nummer 5 overall
Er hos San Francisco 49ers, men pt. ikke aktiv
Der blev taget 18 defensive tackles, og Dorsey var den første

2006
Patrick Willis
Drafted i første runde. Nummer 11 overall
Er hos San Francisco 49ers, men pt. ikke aktiv
Der blev taget 34 linebackers, og Willis var den første

2005
DeMeco Ryans
Drafted i anden runde. Nummer 33 overall
Er hos Philadelphia Eagles, men pt. ikke aktiv
Der blev taget 30 linebackers, og Ryans var den sjette

2004
David Pollack
Drafted i første runde. Nummer 17 overall
Spillede for Cincinnati Bengals indtil 2007, hvor han stoppede pga. en rygskade
Der blev taget 34 linebackers, og Pollack var den femte

Og Michael Sam ser altså sådan ud:
Co-champion Michael Sam
Drafted i syvende runde. Nummer 249 overall
Spiller ingen steder.
Der blev taget 22 defensive ends, Sam var nummer 22

Lad os se på, hvordan gik det specifikt med defensive ends i de ovenstående år. Måske det bare er en upopulær position?

2014
22 DE drafted, 7 SEC
Af de syv SEC DE’s gik 2012’s bedste SEC DE, Jadeveon Clowney, som nummer et overall, mens 2013′s bedste SEC DE gik som nummer 249 og efter fem andre SEC DE’s der ikke var blevet kåret som konferencens bedste defensive spiller.
2 i første runde
2 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 1

2013
30 DE drafted, 8 SEC
5 i første runde
1 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 6

2012
21 DE drafted, 2 SEC
5 i første runde
0 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 90

2011
25 DE drafted, 5 SEC
8 i første runde
1 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 3

2010
31 DE drafted, 4 SEC
4 i første runde
0 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 53

2009
23 DE drafted, 3 SEC
5 i første runde
2 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 3

2008
27 DE drafted, 3 SEC
4 i første runde
1 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 8

2007
23 DE drafted, 7 SEC
3 i første runde
2 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 8

2006
22 DE drafted, 5 SEC
4 i første runde
0 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 140

2005
21 DE drafted, 4 SEC
2 i første runde
1 fra SEC i første runde
Højst valgte SEC DE: 20

Tagged on:                             

4,186 thoughts on “Hvorfor ikke Michael Sam?

 • Just be sure either your outfit or your clutch compliment each other.
  Get steam rollin’ If you can locate an ironclad excuse not to interrupt out the board, try these two easy tips to make wrinkles fall for your mercy.

  Not to name about his latest retro launch, clients are mighty really pleased with the market!
  Silver colored hardware facilitates to have access to a
  gleaming gaze.
  cheap michael kors

 • L’évaluation initiale a été remis en 2001 .

  vérifier le blog

 • Thanks in support of sharing such a pleasant thinking, article is pleasant, thats why i have read it fully

 • Do you mind if I quote a few of your posts as long as I
  provide credit and sources back to your webpage? My website is in the exact same niche as
  yours and my users would certainly benefit from a lot of the information you
  present here. Please let me know if this alright with you.
  Cheers!

 • Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.

  I think that you can do with a few pics to drive
  the message home a little bit, but other than that, this is magnificent blog.
  A fantastic read. I will definitely be back.

  Here is my blog … http://Nouveauxfilmsgratuits.com/sea-fog-les-clandestins-telecharger-le-film-complet-gratuit-hd-qualite

 • certainly like your website however you need to test the spelling on several of your posts.
  Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to inform the
  reality nevertheless I will surely come back again.

 • arianbh.com says:

  I pay a visit each day some websites and blogs to read content, but
  this webpage provides quality based content.

  Check out my web blog: go here (arianbh.com)

 • Alejandra says:

  I’m not sure where you’re getting your info, but good topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for magnificent information I was looking for this information for my mission.

  Here is my page :: bodybuilding quotes [Alejandra]

 • becaսse moѕt οf the timе What օf thе forseeable ɑnd now future?

  Visit mʏ blog Microsoft Word download Complete Version Activation

 • Paige says:

  I could not resist commenting. Exceptionally well written!

  Feel free to surf to my page … b&b (Paige)

 • Bien que convenable , ces types de routines doivent être délimités
  à exécuter la stratégie d’un employé .

  Explorez ce site web

 • Wonderful site. Plenty of useful info here.

  I’m sending it to a few buddies ans additionally sharing in delicious.

  And obviously, thanks to your sweat!

 • What’s up friends, how is the whole thing, and what you wish
  for to say concerning this post, in my view its truly amazing for me.

  Visit my page :: bodybuilding quotes (somersethousedc.com)

 • You’re so awesome! I do not suppose I have read through anything like that before.
  So nice to discover another person with genuine thoughts on this subject matter.
  Really.. thanks for starting this up. This web site is something that’s needed on the web,
  someone with a bit of originality!

 • I am not sure where you are getting your information, but great topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding
  more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

  Look into my weblog bodybuilding quotes

 • I love reading through an article that can make people think.
  Also, many thanks for allowing me to comment!

  My site; go here; http://Www.dayclean.com.co,

 • There are many USDA Home Loan demands that you have to satisfy in order to
  qualify for a USDA home loan.

  Stop by my blog post usda loans texas

 • I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting
  article like yours. It is pretty worth enough for
  me. Personally, if all web owners and bloggers made good content
  as you did, the net will be much more useful than ever
  before.|
  I couldn’t refrain from commenting. Exceptionally well written!|
  I will right away take hold of your rss as I can not to find your e-mail subscription link
  or newsletter service. Do you’ve any? Please let me know so that I could subscribe.
  Thanks.|
  It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice.
  Maybe you can write next articles referring to
  this article. I want to read even more things about it!|
  It is perfect time to make some plans for the longer term and it’s time to
  be happy. I have learn this publish and if I may just I wish to counsel you some
  interesting issues or suggestions. Maybe you can write next articles referring to
  this article. I want to read even more things about it!|
  I have been browsing on-line more than 3 hours these
  days, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours.
  It’s pretty worth sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers
  made good content material as you probably did, the net shall be a lot more
  helpful than ever before.|
  Ahaa, its good dialogue on the topic of this post at this place at this website, I have read all that, so now
  me also commenting here.|
  I am sure this article has touched all the internet people, its really really nice piece of writing on building up
  new web site.|
  Wow, this piece of writing is good, my sister is analyzing these kinds of things,
  therefore I am going to convey her.|
  Saved as a favorite, I love your site!|
  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article and the rest
  of the site is extremely good.|
  Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it ;) I’m going to come
  back once again since i have bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may
  you be rich and continue to help other people.|
  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times
  it’s challenging to get that “perfect balance” between superb usability
  and appearance. I must say that you’ve done a fantastic job
  with this. In addition, the blog loads very quick for me on Internet explorer.
  Exceptional Blog!|
  These are really impressive ideas in concerning blogging.
  You have touched some pleasant things here. Any way keep up wrinting.|
  I enjoy what you guys are up too. This sort of clever work and exposure!
  Keep up the wonderful works guys I’ve added you guys to
  my own blogroll.|
  Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to give
  it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this
  to my followers! Outstanding blog and terrific style and design.|
  Everyone loves what you guys tend to be up too. This type of clever
  work and coverage! Keep up the great works guys I’ve added you guys to my personal blogroll.|
  Hi there would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m going to start my own blog soon but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different
  then most blogs and I’m looking for something completely
  unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!|
  Hello would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog
  loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price?
  Many thanks, I appreciate it!|
  I really like it when individuals get together and share opinions.
  Great blog, keep it up!|
  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account
  it. Look advanced to more added agreeable from you!
  However, how could we communicate?|
  Hey just wanted to give you a quick heads up. The words
  in your post seem to be running off the screen in Internet explorer.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I thought
  I’d post to let you know. The design look great though!

  Hope you get the problem solved soon. Cheers|
  This is a topic that is close to my heart… Thank you!
  Exactly where are your contact details though?|
  It’s very straightforward to find out any matter on web as compared to books, as I found this article at this site.|
  Does your site have a contact page? I’m having trouble locating
  it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.|
  Hello! I’ve been following your site for some time now and finally
  got the courage to go ahead and give you a shout out from
  Dallas Tx! Just wanted to mention keep up the good job!|
  Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone during
  lunch break. I really like the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, good blog!|
  Its like you read my mind! You appear to know so much approximately this, such as you wrote
  the book in it or something. I think that
  you could do with some % to pressure the message home a bit, however instead of that, that is
  excellent blog. An excellent read. I’ll definitely be
  back.|
  I visited multiple blogs however the audio quality for audio songs existing at this site is
  in fact wonderful.|
  Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and
  i was just wondering if you get a lot of spam feedback?
  If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise?

  I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.|
  Greetings! Very helpful advice in this particular post!
  It’s the little changes that produce the most significant changes.

  Many thanks for sharing!|
  I really love your site.. Excellent colors & theme.
  Did you make this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my own personal site and would
  like to know where you got this from or just what the theme is named.

  Many thanks!|
  Howdy! This post could not be written much
  better! Reading through this article reminds me of my previous roommate!

  He continually kept talking about this. I most certainly will forward this
  post to him. Fairly certain he will have a good read.
  Thanks for sharing!|
  Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same
  page layout and design. Excellent choice of colors!|
  There is certainly a lot to learn about this topic. I love all of the points you have
  made.|
  You have made some good points there. I checked on the internet
  for more info about the issue and found most individuals will go
  along with your views on this website.|
  Hi, I read your blog daily. Your humoristic style
  is witty, keep up the good work!|
  I simply couldn’t leave your site before suggesting that I extremely enjoyed the standard information an individual provide to your visitors?
  Is gonna be again continuously in order to inspect new posts|
  I wanted to thank you for this good read!! I certainly enjoyed every little bit of it.
  I’ve got you book marked to check out new stuff you post…|
  Hi there, just wanted to tell you, I enjoyed this post. It was helpful.

  Keep on posting!|
  Hello, I enjoy reading all of your article post. I wanted to write a little comment to
  support you.|
  I constantly spent my half an hour to read this blog’s articles or reviews all the time along with a cup of coffee.|
  I all the time emailed this web site post page to
  all my associates, for the reason that if like to read it after
  that my friends will too.|
  My developer is trying to convince me to move to
  .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several
  websites for about a year and am nervous about switching to
  another platform. I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!|
  Good day! I could have sworn I’ve visited this site before but after going
  through a few of the posts I realized it’s new to me. Anyhow,
  I’m certainly happy I found it and I’ll be book-marking it and checking back
  frequently!|
  Terrific article! This is the kind of info that are meant to be shared around the internet.
  Shame on the seek engines for now not positioning this put up upper!

  Come on over and discuss with my site . Thanks =)|
  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find
  It really useful & it helped me out a lot.

  I hope to give something back and help others like you
  helped me.|
  Hello, I do think your blog could be having web
  browser compatibility issues. Whenever I look at your blog in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it has some
  overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up!
  Other than that, fantastic site!|
  Somebody necessarily assist to make seriously articles
  I would state. This is the first time I frequented your web page
  and so far? I surprised with the research you made
  to create this particular post incredible. Magnificent task!|
  Heya i am for the first time here. I came across this board and I in finding
  It really helpful & it helped me out a lot. I hope to present one thing again and aid others such as you helped me.|
  Hey there! I simply would like to give you a big thumbs up for the great information you
  have right here on this post. I’ll be coming back to your web site for more soon.|
  I all the time used to study paragraph in news papers
  but now as I am a user of net so from now I am using net for
  articles, thanks to web.|
  Your way of telling everything in this article is really fastidious,
  all be capable of easily know it, Thanks a lot.|
  Hi there, I discovered your blog by means of Google whilst
  searching for a related topic, your site came up, it appears good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just become alert to your weblog via Google,
  and found that it is really informative. I’m going to watch out
  for brussels. I’ll be grateful for those who continue this
  in future. Many people can be benefited out of your writing.
  Cheers!|
  I am curious to find out what blog platform you are utilizing?
  I’m experiencing some minor security issues with my latest blog and I’d like to find something
  more safeguarded. Do you have any recommendations?|
  I am really impressed with your writing skills as well as
  with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it
  yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is
  rare to see a nice blog like this one these days.|
  I am extremely inspired together with your writing skills and also with the format in your
  blog. Is this a paid subject matter or did you modify it yourself?
  Either way keep up the excellent high quality writing, it is rare to see
  a nice blog like this one today..|
  Hello, Neat post. There is an issue along with your website
  in internet explorer, might test this? IE still is the market chief and a big section of people will leave out your
  wonderful writing because of this problem.|
  I’m not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for fantastic information I was looking for this
  info for my mission.|
  Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the
  favor”.I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to
  use some of your idea
  \

 • Joyce says:

  Strong trademarks embed customers’ minds. Courts give them
  the broadest security. The hallmark office registers them,
  broadening their power.

  Have a look at my web blog – trademark common law – Joyce -

 • You really make it seem really easy along with your presentation however I to find this topic to be actually one thing that I feel I’d by no
  means understand. It kind of feels too complicated and very broad
  for me. I’m having a look ahead for your next put
  up, I’ll try to get the hold of it!

 • m88 says:

  If you wish for to get a great deal from this piece of
  writing then you have to apply these techniques to your won blog.

 • Yes, no matter where you acquire your USDA financing, ability place is needed to be in a qualified location.

  Also visit my blog :: fda home loan

 • Thankfulness to my father who shared with me about this
  web site, this blog is in fact awesome.

 • Quality articles or reviews is the important to invite the users to pay a quick visit the web site, that’s what
  this site is providing.

  Feel free to visit my blog post – bodybuilding quotes

 • Have you ever considered writing an e-book or guest authoring
  on other sites? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my
  visitors would value your work. If you are even remotely
  interested, feel free to shoot me an e mail.

  Here is my homepage: thank you cards funeral

 • Bingo says:

  Superb blog you have here but I was wanting to know if you knew
  of any forums that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really like to be a part of online community where I can get responses
  from other experienced people that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Many thanks!

 • Odell says:

  I was wondering if you ever considered changing the structure of your
  website? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could
  connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
  having 1 or two pictures. Maybe you could space it
  out better?

  Visit my website :: bodybuilding quotes (Odell)

 • marketing nh says:

  You need to take part in a contest for one of the most useful blogs on the net.
  I am going to recommend this blog!

  Also visit my weblog – marketing nh

 • Thanks for one’s marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you can be a great author.
  I will make sure to bookmark your blog and will often come back in the foreseeable future.
  I want to encourage continue your great writing, have a nice weekend!

 • 穴が真っすぐでなかったり、変形している場合がありますのでご了承ください。
  alpine 銈兗銉娿儞 http://www.thisblewmymind.com/tf/HHBI-4cp-52zr.html

 • Votre marché cour pourrait également réduire les limites de coûts si elle donne
  produits propre à partir de coûts qui peuvent être ainsi que diverses autres options .

  plus de conseils ici

 • 【商品情報】 素材:ポリエステル/ナイロン 特徴:40Lの大容量/質感仕上げ◎ サイズ:L36H57W23cm(約40L) 品番:EBG334/ebg334 品名:バックパック/リュックサック/ショルダーバック ブランド:ASICS/asics/アシックス 生産国:ベトナム製【商品状況】 商品:店舗在庫と兼用(基本1 3日で発送/土日祭除) 取寄:店舗欠品の場合は予約受付(入荷次第発送) 欠品:注文完了後でもメーカー欠品の場合キャンセルします 送料:注文数によって金額変更する場合あります 納期:注文後のリクエストNG(注文前に確認下さい)※予定の納期より時間がかかる場合はメール連絡致します【商品特徴】 上部前身ポケット内部に起毛素材を採用 ポケットが多く様々なシーンで使い易さを発揮 背面部ショルダーのパッドが衝撃と柔かさが抜群 ネームタグ付 見た目以上に仕上がりが良く細部にこだわりを感じます〔店長感想〕メーカー希望小売価格はメーカーカタログに基づいて掲載しています
  鍙剾銇勬按鐫€ 閫氳博 http://www.nicwalesfire.org.uk/yq/HHBI-3dt-45zt.html

 • These were just a couple of of the significant advantages which can be held through working straight with an actual USDA approved loan provider.

  Here is my web-site – fda home loan (http://www.ibroni.ru/index.php/component/k2/itemlist/user/103227)

 • Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog site is in the exact same niche as yours and my visitors would truly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Cheers!

 • This is only a small piece of application for any move in creating some amazingly new scenes.
  Choose your server with care, make sure it upholds all of
  your standards, or else you’ll be cursed to server-hop,
  in time getting you fatigued and forgetting about
  the awesome experiences that multiplayer can bring you.
  The 4J Studios development team is responsible for updating
  the existing “Minecraft PS3 Edition” and “Minecraft Xbox 360 Edition,” which are several updates behind the original PC game.

 • This design is steller! You most certainly know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my
  own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

Comments are closed.